Main menu

Groeien als image consultant

Stap voor Stap

Wie nieuw is in het vakgebied van de image consultancy heeft de schone taak om alle competenties van het beroep onder de knie te krijgen. Het is een veelzijdig vak, dat een beroep doet op je sociale vaardigheden, je empatisch vermogen, je taalvaardigheid en je hebt er een forse dosis vakkennis voor nodig op het gebied van image, stijl en kleur.

Cursisten hebben over het algemeen een goed ontwikkeld creatief vermogen, en ze hebben hun toekomst vaak helder voor ogen: met wie ze willen werken, en wat ze die mensen willen leren. De realiteit komt niet altijd overeen met dit toekomstbeeld. Productaanbod en markt komen niet altijd op een goede manier bij elkaar.

Wat heb jij te bieden?

Je brengt een schat aan ervaring mee vanuit een ander vakgebied. Eigenlijk maakt het niet eens uit wat je hiervoor hebt gedaan. De opgedane ervaring heeft je gemaakt wie je nu bent. Die ervaring vormt samen met de nieuwe vakkennis de fundering onder je spiksplinternieuwe bedrijf.

Ingrediënten voor succes

Er is niet één manier om te groeien. De een bereidt alles nauwgezet voor, en zoekt vervolgens klanten om langzaam maar zeker te groeien. Een ander haalt met één simpele actie zoveel werk binnen, dat ze ineens bergen moet verzetten om alles waar te maken. Toch heeft je bedrijf bepaalde ingrediënten nodig om succesvol te zijn. We noemen er een aantal:

  • klanten die bereid zijn te betalen voor je aanbod
  • een aanbod dat past bij je doelgroep
  • een goede prijsstelling, zodat je een inkomen kunt verdienen
  • technieken om in contact te komen met je doelgroep
  • vaardigheden om producten en diensten te verkopen
  • een stappenplan om je business verder te krijgen
  • financieel management, zoals een boekhouding, doelstellingen en fiscale aangiften.

Veel hè? Inderdaad. Gelukkig hoef je ze niet allemaal in één dag te laten bereiken. Je groeit door doelgericht steeds een volgende stap te zetten. Met hart en ziel.

 


Groeien doe je niet alleen. Heb je de intentie om te groeien, ga dan op zoek naar een structuur die jou ondersteunt. Binnen Image Masters hebben we voor ervaren image consultants een netwerk in het leven geroepen. Het heet Imago Basics. Met elkaar brainstormen we waardoor iedereen die lid is van het netwerk groeit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contactinformatie

Image Masters
Doornenburg 58
2402 KE Alphen aan den Rijn
T +31 (0)172 41 65 96
E info@imagemasters.nl

KvK Rijnland 28065934
BTW NL 0724.50.459.B01
IBAN NL62 INGB 0006 1836 24
 
 
Image masters Twitter Image masters Linkedin Image masters facebook Image masters RSS-feed