Main menu

Kleuradvies geven of een probleem oplossen?

Een casus

Als Image Consultant ben ik vaak bezig mijn klant te adviseren over kleurgebruik in kleding. De impact van kleuren op het imago, maar ook op de stemming en gedrag kan immers groot zijn. Ook deze keer…

Nieuwe start maken

Ze komt voor een kleuradvies. Ze wil een nieuwe start maken in haar leven. Ze vertelt niet meteen waarom, maar ik merk wel dat het belangrijk voor haar is. Ze draagt een jurk in een zacht bloempatroon in lentekleuren, en haar haren zijn enkele tinten lichter geverfd dan haar oorspronkelijke kleur.

Haar lichaamstaal en postuur zijn die van een statige vrouw, ingetogen, maar niet onzeker.

Tijdens de kleuranalyse blijkt dat ze heel erg goed uit de verf komt met de kleuren uit het winterpalet. Zoals veel wintertypes heeft ze een dramatische kledingpersoonlijkheid. Het wordt haar al snel duidelijk dat ze zich “verstopt” achter de kleuren en de kleding die ze draagt. Nu ze haar ware persoonlijkheid ziet in de spiegel en welke kleuren haar flatteren, komen de tranen in haar ogen.

Helend effect

Ze vertelt: haar zoon heeft zelfmoord gepleegd. Ze is daar intens verdrietig over. Uit haar omgeving kreeg ze na dat gebeuren het verwijt dat ze te trots was. Ze toonde niet voldoende verdriet. Daarop besloot ze haar kleedgedrag te veranderen.

De kleuren die ze nu draagt lijken haar verdriet te onderstrepen. Het verstoppen van haar persoonlijkheid in kleuren die haar totaal niet passen, hebben echter een ziekmakend effect op haar. Ze hoopt erop dat we dit probleem oplossen door een goed kleuradvies.

Zijn wie je bent

Het inzicht is dat ze mag zijn wie ze is, met kleuren die bij haar horen. Dit geeft haar kracht. Het verdriet is er niet minder om, maar ze voelt zich onmiddellijk beter.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contactinformatie

Image Masters
Doornenburg 58
2402 KE Alphen aan den Rijn
T +31 (0)172 41 65 96
E info@imagemasters.nl

KvK Rijnland 28065934
BTW NL 0724.50.459.B01
IBAN NL62 INGB 0006 1836 24
 
 
Image masters Twitter Image masters Linkedin Image masters facebook Image masters RSS-feed