Main menu

Persoonlijke kleuren in de Kleurenanalyse training

Kleurenanalyse maar dan anders…

Veel mensen kennen intussen de indeling van kleurtypes in seizoenen. Later kwamen er tussentypes, want het is nu eenmaal niet logisch om de mensheid in 4 kleurtypes in te delen. Daarvoor is menselijke kleuring te divers.

Naast deze bekende kleurenanalyse methode en indeling is er echter veel meer mogelijk. Dat moet ook, want de verschillen in individuele kleuring van mensen zijn groot. Welk type je ook kiest, er zullen altijd kleuren in het kleurenpalet zitten, die niet ècht geweldig zijn. Ze passen in de kleurenmix, maar niet bij jou.

Wie met meer inzicht of persoonlijker kleuradvies wil geven, zoekt wellicht naar nieuwe mogelijkheden. Zelf was ik lange tijd op zoek naar meer inzicht: “Waarom zitten precies díe kleuren in dàt kleurenpalet?” Voor jou kan er een andere vraag spelen. Dan heb je een ander type opleiding nodig, of een verdiepingstraining.

Hetzelfde maar met meer diepgang

In de Expert Kleurtraining heb ik al het goede van kleurenanalyses samengebracht: je leert

kleuradvies op maat

de grondbeginselen van de seizoenenmethode (10 kleurgroepen) en daarnaast verdiepen we ons in hoe kleuren zijn samengesteld, en welke kleuren daarom bij iemand passen of juist niet. Grondig werken dus. Met twee methodes leg je een stevig fundament onder je vakkundigheid.

Waar seizoensmethodes veelal werken met kant-en-klaar kleurenpaletten, leer je in de expert kleurtraining juist om paletten te verfijnen. Het Essential Colors systeem van Carla Mathis is daar heel geschikt voor. Het bestaat uit 16 verschillende kleurtypes. Echter, zodra je het beste palet voor een klant hebt gekozen, ga je de kleuren individueel evalueren en waar nodig vervangen door andere. Zo stel je voor elke klant een op haar kleuring èn persoonlijkheid afgestemd palet samen.

Door deze training:

  • ontwikkel je diepgaand inzicht in kleuren en kleurfamilies.
  • krijg je overzicht over de psychologische impact van kleuren
  • leer je kleuren gebruiken, combineren en nuanceren op een verfijnde manier.

Essential Colors Masterset bij de Personal Stylist Kleurtraining

De Essential Colors Masterset die onderdeel uitmaakt van je startpakket, bestaat uit 16 kleurenwaaiers met elk ca. 50 kleuren, prachtig uitgevoerd met rijke stoffen. Voor je klant bestel je vervolgens het unieke kleurenpalet.

 


Distributie van paletten binnen Nederland

Image Companion organiseert de distributie van kleine aantallen paletten. Hiermee wordt het makkelijker en goedkoper voor Nederlandse consultants om deze unieke paletten te bestellen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contactinformatie

Image Masters
Doornenburg 58
2402 KE Alphen aan den Rijn
T +31 (0)172 41 65 96
E info@imagemasters.nl

KvK Rijnland 28065934
BTW NL 001247079 B38
IBAN NL62 INGB 0006 1836 24
 
 
Image masters Twitter Image masters Linkedin Image masters facebook Image masters RSS-feed