Main menu

Professionaliseren als image consultant

Verder groeien in je business

Wie verder wil groeien als image professional, kan eens kijken wat professionals in andere vakgebieden doen. Wat hen een uitstraling geeft die vertrouwen wekt in hun kunnen.

Van een professional wordt verwacht, dat hij weet wat hij doet, dat hij krachtig over zijn werk kan vertellen, en professionele tools gebruikt.

Upgrade

Heb jij misschien ergens een upgrade nodig? Kijk eens goed, en wees eerlijk tegen jezelf…

  • Zie jij er uit als een professional, en gedraag je je zelfverzekerd?
  • Straalt jouw website professionaliteit uit?
  • Hoe neem je de telefoon op? Als een professional, of als een priv├ę persoon? Hoe is je voicemail boodschap?
  • Hoe klinkt jouw stem? Luid en duidelijk? Of zacht en onzeker?
  • Wat is de uitstraling van je huisstijl, je briefpapier, je visitekaartje?
  • Hoe is de uitstraling van je tools: je telefoon, je handtas, je pen? In de wereld van ondernemers is het slim om enigszins eigentijds te zijn hierin.

De presentatie van jezelf en je bedrijf zijn van belang in elk contact tussen jou en anderen. Misschien is er een gebiedje, dat wat achterblijft bij de rest. Werk daar dan aan, investeer erin en neem een stap voorwaarts.

Is er ook een aspect waar je je tegen verzet? Niemand is geïnteresseerd in jouw rebellie tegen de gevestigde orde. Zorg eerder voor een goed verhaal; waarin je keuze is ingebed in je bedrijfsfilosofie.

Communicatie optimaliseren

Professionaliseren doe je ook door je communicatie op een hoger plan te brengen, professioneel te telefoneren, te e-mailen en je te presenteren. Door een betere uitstraling aan je hand-outs mee te geven, professioneel beeldmateriaal te gebruiken in je presentaties. Door je productaanbod uit te breiden, of juist te versoberen.

Maar ook door je processen te systematiseren of te automatiseren: werken met online aanmelding, een professioneel intake-proces, en/of een geautomatiseerd adressenbestand, om maar eens een paar voorbeelden te noemen. Als beginner kom je daar niet meteen aan toe, maar bij een doorstart zijn dit aspecten om aan te werken.

Wat is het eerstvolgende dat jij gaat oppakken?

Schrijf het in het commentaarveld hieronder. En reageer ook op de bijdragen van anderen. Groeien doe je nu eenmaal niet alleen…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contactinformatie

Image Masters
Doornenburg 58
2402 KE Alphen aan den Rijn
T +31 (0)172 41 65 96
E info@imagemasters.nl

KvK Rijnland 28065934
BTW NL 0724.50.459.B01
IBAN NL62 INGB 0006 1836 24
 
 
Image masters Twitter Image masters Linkedin Image masters facebook Image masters RSS-feed