Main menu

Stuk voor stuk persoonlijke kleuren

Begin 2016 introduceren we een nieuwe Opleiding Kleur, onder de naam Kleurtraining met OP-MAAT kleursysteem. Zelf werken we al een aantal jaren met dit systeem. Echter om het als Opleiding aan te bieden moest voor ons aan een aantal voorwaarden zijn voldaan. Nu is het zover.

Door training je blik verruimen

In 2001 maakten we in Nederland kennis met Carla Mathis. Ze kwam toen voor het eerst in ons land trainingen verzorgen. In Heemskerk volgden we 11 dagen training over Stijl. Haar visie beïnvloedde vanaf dat moment veel vaktrainingen in ons land dramatisch. Van goed-fout denken gingen we nuanceren. Van hokjesdenken gingen we vraagstukken persoonlijk benaderen. En van een standaarddenken gingen we advies bezien vanuit het moment waarvoor iemand gekleed wordt.

In 2004 was het tijd voor een training over Kleur. Opnieuw kwam Carla over vanuit Los Angeles, California. We volgden haar training in IJmuiden, in het hotel aan het strand. Niets leek op wat we tot dan toe hadden gedaan. Geen doeken, maar kleine stukjes stof. Geen seizoenen om je verhaal aan op te hangen. We moesten schilderen, kleuren mengen, kregen theorie over kleur als nooit tevoren. Een leuke training. Maar of de invloed zo groot was als de stijltraining een paar jaar daarvoor????

Hetzelfde maar met meer diepgang

Nou, reken maar dat de training zijn invloed had. Geen kleuradvies verliep meer hetzelfde als daarvoor. Ik had meer grip op kleuren en kleurfamilies. Meer inzicht in de psychologische waarden van kleuren, en hoewel de paletten dezelfde waren als daarvoor, leerde ik mijn klanten hoe ze kleuren konden gebruiken en nuanceren op een compleet nieuwe manier.

Nu was het mijn persoonlijke doel om zoveel inzicht over kleur te verwerven, dat ik zelf zou kunnen bepalen welke kleur wel en welke niet bij een persoon past. Mijn paletten werden tot dan toe door anderen of een computer samengesteld.

Na twee intensieve kleurtrainingen van Carla Mathis had ik mijn doel bereikt. Ik kon niet alleen de goede kleuren bij een persoon kiezen. Ik kon een palet schilderen voor iemand. Ik heb dit overigens maar één keer gedaan, om te oefenen. Maar je snapt wel, dat je op zo’n manier zelfs kleuradvies kunt geven in de rimboe. Zolang je de beschikking hebt over verf in een aantal schakeringen.

Volgend niveau, ook in het materiaal

Carla zelf werkte in die tijd met stukjes stof van 3 x 5 cm. In haar studio had ze een wand met deze stukjes stof, in diverse variaties: warmer, koeler, grijzer, lichter, dieper enz. om voor haar klanten uiterst persoonlijke kleuren uit te zoeken. Arbeidsintensief, kostbaar en gebonden aan één ruimte. Niet schaalbaar. Wij konden het niet gebruiken. Kon dat beter?

Jawel. Carla werkte verder aan de ontwikkeling van iets dat ze makkelijk mee kon nemen en dat gedistribueerd kon worden over de hele wereld. Het werd een systeem in 3 niveaus. De details zal ik je hier besparen.

Persoonlijke kleuren, in een nieuwe Kleurtraining

In januari 2016 starten we met een gloednieuwe training. In deze nieuwe  Kleurtraining leer je als cursist werken met het eerste niveau: de Essential Colors, ontwikkeld door Carla Mathis. We zijn blij en dankbaar dat we de bevoegdheid hebben gekregen om in Nederland training te verzorgen met dit systeem.

Het grote verschil met een kant-en-klaar seizoenensysteem is, dat je paletten kunt verfijnen. Zodra je het beste kleurenscala voor een klant hebt gekozen, ga je de kleuren individueel bekijken en waar nodig vervangen door andere. Kortom: behalve op het geheel van de waaier kan je klant nu ook vertrouwen op elke individuele kleur.

Distributie van paletten binnen Nederland

Een van de voorwaarden die wij hadden voor het lanceren van een training is, dat de distributie binnen Nederland makkelijker moest kunnen. Aan die voorwaarde is nu voldaan. Vanaf januari 2016 zullen wij zelf de distributie van kleine aantallen paletten organiseren. Hiermee wordt het makkelijker en goedkoper voor Nederlandse consultants om aan paletten te komen. De hoge verzendkosten vanuit Amerika naar Nederland kunnen worden omgeslagen over meer paletten.

Meer artikelen rond dit onderwerp:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contactinformatie

Image Masters
Doornenburg 58
2402 KE Alphen aan den Rijn
T +31 (0)172 41 65 96
E info@imagemasters.nl

KvK Rijnland 28065934
BTW NL 0724.50.459.B01
IBAN NL62 INGB 0006 1836 24
 
 
Image masters Twitter Image masters Linkedin Image masters facebook Image masters RSS-feed