Main menu

Upgrade je online uitstraling

In deze tijd waarin heel veel mensen thuis werken en online vergaderen, kreg ik steeds vragen over hoe je je op het beeldscherm goed kunt presenteren. Professioneel maar ook leuk en aantrekkelijk… Waar je zoal op zou moeten letten.

Niet iedereen is al een ervaren Zoom gebruiker. En sommige mensen huiveren al bij de gedachte. Misschien hoor jij bij die groep. En kun je wel een steuntje in de rug gebruiken om de stap te zetten. De vraag is niet òf je online mensen zult gaan ontmoeten en spreken, het gaat eerder om wanneer…

Lijstjes met tips
Op internet staan diverse lijstjes met tips, maar die blijven oppervlakkig en beperkt. Dat je ook je onderlichaam moet kleden en moet zorgen voor een opgeruimde achtergrond, weten we nu allemaal wel. Maar er is veel meer dat ertoe doet.

In de jaren dat ik bestuurslid was van AICI, merkte ik hoezeer het van belang is om alles onder controle te hebben bij online meetings: je haar, make-up, kleding, koffie bij de hand, stukken gelezen en geopend op je beeldscherm, noem maar op.

Intussen heb ik aardig wat ervaring met online presentatie, webinars en vergaderingen als deelnemer, host en spreker.

Online vergaderen en presenteren vraagt een andere voorbereiding. En als je zelf een webinar of online meeting leidt, komt er nog meer bij kijken. Want als je de randvoorwaarden niet goed voor elkaar hebt, verstoor je je zelf-presentatie, waardoor anderen zijn afgeleid. En als ze afgeleid zijn, kunnen ze niet horen wat jij zegt.

NU: Online cursus
Eerder organiseerde ik een training om de online presentatie te optimaliseren. Met de ervaringen van die training en de feedback van de deelnemers heb ik nu een online programma gemaakt, genaamd Elegant Online. In die cursus komen 3 elementen van online presenteren aan de orde:

  • de setup
  • jij in beeld
  • de meeting zelf

Ga naar https://www.leiderschapophakken.nl/academy om er alles over te lezen.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contactinformatie

Image Masters
Doornenburg 58
2402 KE Alphen aan den Rijn
T +31 (0)172 41 65 96
E info@imagemasters.nl

KvK Rijnland 28065934
BTW NL 001247079 B38
IBAN NL62 INGB 0006 1836 24
 
 
Image masters Twitter Image masters Linkedin Image masters facebook Image masters RSS-feed